mel E-mail  

 

 

56

Title : Kaleidoscope

21

Tan Sri P.G. Lim has led a remarkable and eventful life at the heart of Malaysian affairs, as personal friend and confidante of all of independent Malaysia's prime ministers.This memoir starts with vivid images of her childhood in Penang during the years after the First World War, leading to three years at Cambridge University in the 1930s.Her memoirs, which are generously illustrated with previously unpublished photos, will be essential reading for those interested in Malaysia's development since Independence.

 

 

57

Title : Start Where You Are

Author : Chris Gardner

22

Dengan memfokuskan kepada isu sebenar yang memberi kesan kepada individu daripada pelbagai latar belakang, beliau sudah menyediakan peta menuju kejayaan. Sekiranya kamu hilang tempat bergantung, sedang berhadapan dengan kehilangan tempat tinggal, hilang sumber pendapatan, menghadapi krisis kesihatan, krisis kewangan, ataupun hilang motivasi bagi memburu cita-cita, kesemua 44 pengajaran hidup yang jelas, meyakinkan dan dapat diakses sememangnya berharga. Dalam buku Start Where You Are, Chris Gardner menunjukkan kepada kita bagaimana menggunakan sumber yang tidak terbatas yang wujud dalam diri kita supaya bergerak ke satu arah, iaitu melangkah ke hadapan.

 

58

Title : Soalan Bocor Dari

Kubur

Author : Prof. Madya Rasid  Muhamad

23

SOALAN BOCOR DARI KUBUR ini mengupas setiap persoalan yang akan ditanya oleh Munkar dan Nakir di alam barzakh nanti. Sematkan di dalam hati  akan hakikat sebuah kematian dan pertemuan dengan Yang Maha Pencipta. Persiapkanlah diri dengan amalan soleh, mudah-mudahan kita bakal ditempatkan di syurga firdausi yang kekal abadi.

59

Title : Mengoptimumkan

              iPad Anda

24

Anda mempunyai iPad? Adakah anda sudah menggunakan iPad anda secara optimal dan maksimal? Jika belum, bacalah buku ini kerana ia akan menjadikan iPad anda berfungsi jauh lebih hebat lagi. Buku-buku ini membahaskan tentang perkara-perkara berikut:
-Cara mengedalikan komputer menggunakan iPad sehingga kita menggunakan MS Windows terus dari layar iPad.
-Muat naik gambar ke dalam facebook.
-Muat naik fail-fail MS Windows
-Muat turun majalah secara percuma
-Memindahkan gambar dari iPad ke iPhone tanpa bantuan kabel.

 

 

 

60

Title : Masakan Ayam

             Pilihan

Author : Budi Sutomo

25

Siapa yang tidak suka hidangan dari ayam? Ramai orang menjadikan ayam sebagai hidangan kegemaran keluarga. Rasanya yang lazat membuatkan ayam menjadi pilihan aneka masakan yang menyelerakan. Dapatkan 30 jenis resipi daripada ayam yang lazat dalam buku ini. Pelbagai jenis masakan seperti digoreng, panggang, bakar, sup dan beberapa jenis lagi.

 

 

 

 

61

Title : Rahsia Pakar Aneka  Kuih

Author : Nunung

26

Ramai orang kecewa apabila gagal membuat kek dan kuih. Rasa hati ingin kek yang cantik namun tidak berjaya disamping rasa yang dihasilkan tidak sedap juga mengecewakan. Terdapat banyak penyebabnya antara lain ialah sukatan yang kurang, cara mengadun yang tidak sebati atau salah memilih bahan. Namun, tahukah anda semakin anda selalu mencuba, anda akan semakin mahir. Itulah namanya seni masakan.

Buku 'Rahsia Pakar Aneka Kuih Popular' mengajar pembaca untuk mengetahui kesalahan yang sering dilakukan. Ini akan membuatkan anda berasa yakin untuk menghasilkan kuih yang sedap serta menarik.

Pages: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11